Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, lihaksista ja jänteistä. TULES-fysioterapiassa pääpaino on eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnassa.

Fysioterapiaan kuuluu toimintarajoitteiden fysioterapeuttinen tutkiminen, manuaalinen terapia sekä neuvonta ja ohjaus omatoimiseen harjoitteluun. Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia kuuluvat TULES-fysioterapiaan.

YLI MILJOONA SUOMALAISTA

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamat kiputilat ja toimintakyvyn haitat ovat yleinen syy hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä. Oireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen virheellisen kuormituksen seurauksena.

Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus. Oireita on tyypillisimmin niska- ja hartiaseudussa, lanneselässä sekä nivelrikosta aiheutuen eri nivelissä.

Useiden TULE-sairauksien syntyyn ja etenemiseen voi vaikuttaa kiinnittämällä huomioita elintapoihin ja vähentämällä riskitekijöitä.

OMATOIMISEN HARJOITTELUN MERKITYS

Fysioterapeuttiemme antama ohjaus omatoimiseen harjoitteluun on merkityksellinen osa tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaa.